miércoles, 13 de octubre de 2010

Cinc idees clau sobre la competència digital.

  • Inclou la capacitat i habilitat d'accedir i d'utilitzar les TIC com a instrument de treball, així com també, la capacitat de solucionar qualsevol problema que es presente.

  • No només implica obtindre informació, sinó transformar-la en coneixements, transmitir-la de diferents formes (oral, multimèdia....) i generar-ne de nova.

  • Implica una alfabetització digital del professorat i alumnat i un aprenentatge continu d'ambdós, ja que està en contínua evolució. A més, facilita una gran quantitat d'informació inmediata que està a l'abast de tothom i  significa una gran innovació.

  • Es té en compte i forma part dels diversos apartats del currículum de Primària. Intervé en l'aprenentatge de les diferents àrees i en el cas de l'àrea de Coneixement del Medi, fomenta l'ús de recursos audiovisuals, cartogràfics, multimèdia, bibliogràfics... que faran que l'aprenentatge siga més agradable i sobretot, innovador.

  • Tot l'alumnat ha d'aspirar a la competència digital ja que a més d'introduir-lo a les noves tecnologies, li serveix també per a aprendre a arreplegar informació, analitzar-la, organitzar-la i seleccionar-la i fa que siga una persona autònoma, responsable, crítica i reflexiva.


No hay comentarios:

Publicar un comentario